Social Icons

twitterfacebookgoogle plusrss feedemail

16 Şubat 2012 Perşembe

CupCake Workshop



Uzun zamandır çok marifetli bir cupcake ustası olan arkadaşımdan "workshop" için gün almaya çalışmaktayım. Neyse ki sınavlar falan herşeyi bitti ve bize ajandasından rahatlıkla bir yer ayarlayabildi. Bunun içinde ayrıca çok teşekkür ederim :))) Sanırım en zevk aldığım ve eğlendiğim kurslardan biriydi. Hem eğlenceli oldu hemde bu müthiş bebekler ortaya çıktı. Tercihimiz limon ve hindistancevizinden yana oldu. Amaç hafif olsunda hepsini hemen mideye indirelim :)


Tabiiii tahmin edersiniz ki bu "cupcake workshop" burada bitmez vol.2 ile karşınızda olacağım. Bu sefer bambaşka 2 tarif düşünmekteyim.
Cosmopolitan ve Baileys

Görüntülerinden korkmayın ... İlk denenmem napim cnm :)

70gr un
Yarım paket kabartma tozu, biraz tuz
200gr tereyağ
200gr toz şeker
1 tatlı kaşığı vanilya ekstrası(vanilinde kullanabilirsiniz)
1 limon kabuğu rendesi
150gr hindistan cevizi
3 yumurta
70gr toz badem

Fırını 180 dereceye ayarlıyoruz. Tereyağ, şeker ve vanilyayı bir kapta kremamsı olana kadar çırpıyoruz. Üzerine limon rendesini ekliyoruz. Yumurtalarıda üzerine 1'er 1'er ekliyoruz her birinden sonra tekrar çırpıyoruz. Sonra üzerine un, kabartma tozu ve tuzu ekliyoruz. Biraz karıştırıp hindistan cevizi ve toz bademi ekliyoruz. Bunlarıda iyice çırptıktan sonra karışımı cupcake kalıplarına döküp 20/25 dk pişmek üzere fırına veriyoruz.


Frosting/Icing tarifi vermiyorum (isteyneler yorumda da yazabilirler ya da mail atabilirler) çünkü herkesin damak tadı farklı ama bana kalırsa çok tatlı olmaması adına peynirli olanlardan deneyin. (İçinde çok fazla pudra şekeri olmayanları tercih edin.) Ayrıca onları mutlaka renklendirin... :)
Bizim icing'lerimiz limonluydu...






Herşey için teşekkür ederim Lucy :)

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
 
Blogger Templates